Zásady zpracování osobních údajů

1. Správce

Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je společnost:

CHEMIE STAR, spol. s r.o.

K Dolíkám 717/8a

Svobodné Dvory

503 11 Hradec Králové

IČ: 43222226

DIČ: CZ43222226

 

Společnost je vedena u Krajského soudu v Hradci Králové, oddíl C, vložka 4665

 

Oprávněná osoba:

Ing. Miroslava Havlíčková

tel: +420 777 758 453

email: marketing@chemiestar.cz

 

(dále jen „správce“)

 

2 .Kategorie osobních údajů

Správce zpracovává jen nezbytně nutné údaje, které mu poskytnete v souvislosti s objednávkou, registrací vašeho účtu nebo zasíláním newsletteru.

Jedná se o tyto údaje:

-          jméno a příjmení

-          adresa pro zaslání objednaného zboží

-          IČ

-          DIČ

-          emailová adresa

-          telefon

-          historie navštívených stránek na webu

-          historie aktivit v e-mailových kampaních

-          historie nákupů

 

3. Zákonný důvod zpracování

Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je:

-          plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR

-          váš souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely cílené reklamy, zasílání newsletteru a pro nezávislé hodnocení nákupu zboží nebo služeb podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR

-          oprávněný zájem správce pro analýzu návštěvnosti webových stránek, přímého marketingu podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR ve spojení s § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti

 

4. Účel zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje, které nám poskytnete zpracováváme za účelem:

-                 vyřízení vaší objednávky

-                 vyřízení případné reklamace

-                 cílené nabízení našich služeb

-                 zřízení administrace a uživatelského účtu

-                 analýzu návštěvnosti webových stránek

-                 zasílání obchodních sdělení

-                 nezávislého hodnocení našeho zboží a služeb

 

Ze strany správce nedochází k automatizovanému rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR.

 

5. Doba, po kterou osobní údaje uchováváme

Tyto osobní údaje budou správcem zpracovány po nezbytně nutnou dobu, která se liší účelem zpracování:

-                 osobní údaje k objednávce zpracováváme po dobu 10 let od konce zdaňovacího období, ve kterém byl vystaven účetní doklad

-                 osobní údaje k vyřízení reklamace zpracováváme 5 let ode dne ukončení reklamačního řízení

-                 zřízení administrace a uživatelského účtu po dobu 3 let, pokud tuto dobu neprodloužíte, k prodloužení dochází aktivním využíváním uživatelského účtu, čili při každém přihlášení do uživatelského účtu

-                 osobní údaje k zasílání newsletteru po dobu 3 let nebo do doby odvolání souhlasu

-                 osobní údaje pro nezávislé hodnocení našeho zboží a služeb po dobu nezbytnou k tomuto hodnocení nebo do doby odvolání souhlasu

 

6. Cookies

Správce na svých webových stránkách využívá souborů cookies. Cookies jsou malé datové soubory ukládané na disk vašeho počítače, které jsou užity za účelem měření návštěvnosti webu a cílené reklamy.

Údaje, které provozovatel takto získá, mohou být zpřístupněny dalším zpracovatelům, zejména provozovatelům služeb a platforem Google, Seznam a Facebook.

 

Shromážděné soubory cookies jsou zpracovány prostřednictvím:

- služby Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Google Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing.

- služby Seznam.cz, provozované společností Seznam a.s., sídlem Praha 5 – Smíchov, Radlická 3294/10, PSČ 150 00. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Seznam.cz, a.s. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://napoveda.sklik.cz/smluvni-podminky/#ochrana_spotrebitele.

-služby Facebook Pixel, provozované společností Facebook Inc., sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Facebook Inc. V souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.facebook.com/full_data_use_policy

 

Správce na svých webových stránkách shromažďuje následující cookies soubory:

 

Typ

Název

Účel

Expirace

Cookies třetích stran

Google   Analytics

získání   statistických informací

dle nastavení  prohlížeče, popř. do odstranění

Cookies třetích stran

Seznam.cz

identifikace   v rámci reklamní sítě společnosti Seznam, a.s. pro opětovné cílení   reklamy (retargeting)

13 měsíců od posledního použití souborů cookies

Cookies třetích stran

Google AdWords

identifikace   v rámci reklamní sítě společnosti Google inc. pro opětovné cílení   reklamy (retargeting)

13 měsíců od posledního použití souborů cookies

Cookies třetích stran

Pixel Facebook

identifikace v rámci   reklamní sítě společnosti Facebook, pro opětovné cílení reklamy (retargeting)

13 měsíců od posledního použití souborů cookies

 


Tyto stránky mohou fungovat i v režimu, který neumožňuje sbírání údajů o chování návštěvníku webu. Zrušit soubory cookies můžete zde dle typu prohlížeče:

Firefox

Microsoft Internet Explorer

Google Chrome

Safari

 

7. Heureka

Vaši spokojenost s nákupem zjišťujeme prostřednictvím e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je náš e-shop zapojen. Ty vám zasíláme pokaždé, když u nás nakoupíte, pokud ve smyslu § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti neodmítnete zasílání našich obchodních sdělení nebo neodvoláte svůj dříve udělený souhlas. Pro zasílání dotazníků, vyhodnocování vaší zpětné vazby a analýz našeho tržního postavení využíváme zpracovatele, kterým je provozovatel portálu Heureka.cz; tomu pro tyto účely můžeme předávat informace o zakoupeném zboží a vaši e-mailovou adresu.

 

8. Kategorie příjemců osobních údajů

Vaše údaje jsou u nás v bezpečí. Zpracování osobních údajů je prováděno správcem, správce v některých případech využívá ke zpracování vašich údajů třetích stran, které jsou naší společností pečlivě prověřeni a jsou schopni zajistit takové technické a organizační zabezpečení Vašich údajů, aby nemohlo dojít k neoprávněnému nebo nahodilému přístupu k Vašim údajům či jejich jinému zneužití. Vaše osobní údaje zpracovávají třetí strany v souladu s nařízením, jsou vázáni povinnosti mlčenlivosti a nesmějí využívat poskytnuté údaje k jiným účelům, než ke kterým jsme jim je zpřístupnili.

Třetí strany, kterým poskytujeme vaše informace jsou:

-           správce webových stránek

-           přepravní společnost PPL, GLS, Česká pošta

-           společnost heuréka.cz

-           platební brána GoPay pro platby on-line

-           případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době správce nevyužívá.

 

9. Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

Podle zákona o ochraně osobních údajů máte právo od správce údajů požadovat:

-          informace, jaké osobní údaje o vás zpracovává dle čl. 15 GDPR

-          opravu osobních údajů dle čl. 16

-          požádat o výmaz těchto osobních údajů, pokud nedojde k uzavření smlouvy dle čl. 17 GDPR

-          právo omezit zpracování osobních údajů dle čl. 18 GDPR

-          právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR

-          právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR

-          v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se můžete obrátit na nás, a to na email marketing@chemiestar.cz nebo kontaktovat Úřad pro ochranu osobních údajů

 

10. Podmínky zabezpečení osobních údajů

Správce prohlašuje:

-          že přijal veškerá vhodná technická opatření k zabezpečení osobních údajů

-          že k osobním údajům mají přístup jen oprávněné osoby, které byly správcem pověřeny pro zpracování osobních údajů

 

 

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018